Заняття з навчальної дисципліни «Модерні мегакультурні центри» (бібліотека, архів, музей)», було проведено в першій приватній художній галереї нашого міста «Єлисаветград»

Двадцять шостого жовтня для здобувачів вищої освіти з інформаційної, бібліотечної та архівної справи Центральноукраїнського національного технічного університету заняття з навчальної дисципліни «Модерні мегакультурні центри» (бібліотека, архів, музей)», було проведено в першій приватній художній галереї нашого міста «Єлисаветград». Директор галереї Цуканов Микола Миколайович розповів про історію та сьогодення художньої галереї, акцентуючи на важливій ролі історичної пам’яті у процесі відродження найкращих мистецьких традицій Кіровоградщини.

Майбутні фахівці з інформаційної, бібліотечної та архівної справи ознайомилися з експозиціями галереї. Особливо зацікавили відвідувачів тематичні виставки, які постійно доповнюються: «Історія міста», що включала предмети, пов’язані з історією міста Єлисаветграда-Зінов’євська-Кірово-Кіровограда, «Гроші як мистецтво» (паперові грошові знаки та монети світу). До того ж, окрім виставки картин і фотографій вітчизняних і зарубіжних митців, у галереї представлено широкий спектр документів минулого: від періодичних видань до особистих документів жителів нашого міста.

Під час ознайомлення з міжнародними напрямками діяльності галереї (Китай, США та інші країни) здобувачі вищої освіти отримали цікаве завдання – прокоментувати символіку китайського національного прапора. Викладачі і студенти кафедри історії, археології, інформаційної та архівної справи ЦНТУ щиро вдячні Цуканову Миколі Миколайовичу за цінний урок дієвої любові до мистецтва!

© 2024 KNTU