Проведено заняття з навчальної дисципліни «Модерні мегакультурні центри» (бібліотека, архів, музей)»

У рамках співпраці зі стейкхолдерами, для здобувачів вищої освіти спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Центральноукраїнського національного технічного університету, було проведено заняття з навчальної дисципліни «Модерні мегакультурні центри» (бібліотека, архів, музей)» на базі Державного архіву Кіровоградської області.

Студенти прослухали лекцію директора архіву Лілії Маренець, з якої дізналися про функції, головні завдання та структуру Державного архіву Кіровоградської області як інформаційної установи у сучасному соціокультурному просторі.

Під час зустрічі було обговорено подальшу співпрацю зі студентами та викладачами кафедри історії, археології, інформаційної та архівної справи ЦНТУ. У планах, наступного семестру під час вивчення навчальної дисципліни навчальної дисципліни «Модерні мегакультурні центри» (бібліотека, архів, музей)» ознайомитися з експозицією кімнати-музею «Пам’яті репресованих радянською владою», меморіальної кімнати-музею Миколи Смоленчука та кабінету-бібліотеки Лауреата Національної премії імені Т.Г. Шевченка Володимира Базилевського, які знаходяться в корпусі №2 Державного архіву Кіровоградської області.

Конструктивна і творча зустріч надихнула здобувачів вищої освіти на виконання науково-дослідних робіт з вивчення архівних документів, адже архіви – це безцінна скарбниця рідної історії та культури.


© 2024 KNTU