Наші випускники – наша гордість

23 грудня здобувачі вищої освіти спеціальностей 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» і 032 «Історія та археологія» та викладачі Центральноукраїнського національного технічного університету долучилися до тематичної лекції з нагоди Дня працівників архівних установ із заступником директора – головним зберігачем фондів Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України, головою Кіровоградської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, випускником ЦНТУ спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» – Олегом Бабенком .

Зустріч відбулася в Меморіальному музеї М. Л. Кропивницького, тож перед лекцією працівники музею організували екскурсію експозиційними залами. Викладачі і студенти поринули у незабутні часи творчої діяльності видатного українського драматурга, засновника українського професійного театру корифеїв Марка Лукича Кропивницького.

Після екскурсії Олег Олександрович Бабенко розповів про нелегку долю ініціатора створення даного музею – Миколу Смоленчука. Лектор наголосив на великій ролі архівів у сучасному українському суспільстві, ознайомив з напрямами роботи Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України в умовах воєнного стану.

Студенти та викладачі кафедри історії, археології, інформаційної та архівної справи ЦНТУ щиро дякують працівникам Меморіального музею М. Л. Кропивницького. Безмежно вдячні Олегу Бабенко за щирий й змістовний діалог, який ще раз переконав майбутніх фахівців у важливості усвідомлення причетності до історії і сучасності землі, у незнищенності української духовності!

© 2024 KNTU